Oficiální stránky obce Sudice

Koncert v kostele je zážitek

10. 10. 2023

Kdy: 18. říjen 2023 od 18.00 hodin,
Kde: Sudice, kostel sv. Jana Křtitele
Vstupné: 200 Kč / 150 Kč (student, senior 65+, ZTP) / 50 Kč (ZTP/P). Motivujte své děti k hudbě, do 15 let mají vstup zdarma! Prožijte hudbu stylově skloubenou se zákaznickým servisem.

 

Hudební výlety, realizované Svatováclavským hudebním festivalem, nabízí ve středu 18. října od 18:00 hodin v Sudicích – kostele sv. Jana Křtitele koncert ansámblu Anmoen s basistou Jaromírem Noskem.

 Program barokního ansámblu Anmoen s basistou Jaromírem Noskem vypráví příběh lásky a jejích různých podob v hudbě barokních autorů napříč Evropou (Henry Purcell, Claudio Monteverdi, Jean-Battiste Lully ad.). Není jen výpovědí lidského hlasu, ale i violy da gamba, arciloutny, cembala a varhanního pozitivu. Ty zazní jako doprovodné, ale i sólové nástroje.

Kromě autorů komponujících převážně v 17. století budou uvedeny novodobé skladby Jiřího Sychy a Marka Kubáta – a spolu s zazní také písňový cyklus Petra Ebena „Písně k loutně“, který tvoří červenou nit propojující celý koncertní program. Zajímavým prvkem jsou i krátké svity císaře Leopolda I., který byl nejen výrazným panovníkem, ale i komponistou. Koncerty se uskuteční ve středu 18. 10. v kostele sv. Jana Křtitele v Sudicích (18:00 hod.) a ve čtvrtek 10. v kostele sv. Václava v centru Ostravy (18:00). Anmoen tvoří. Jaromír Nosek – bas, umělecký vedoucí, Jakub Michl – viola da gamba, Marek Kubát – arciloutna a Martin Smutný – varhanní pozitiv, cembalo.

 

Hudební výlety nabízí celkem 18 koncertů po celém Moravskoslezském kraji. Zajistěte si vstupenky na nejlepší místa pro sebe či své blízké předem – eVstupenky zakoupíte pohodlně za několik sekund na webu www.shf.cz.

Last modified: 10. 10. 2023

Comments are closed.

Skip to content